Rototoaster
Rototoasteren varmer dine burgerboller og giver dem en sprød karamellisering på skærefladen. Den er udviklet specifikt til opvarmning af burgerboller. Den rigtig god til det – og ret hurtig. Rototoasteren opvarmer og karamelliserer halve burgerboller. Skærefladen på burgerbollen vender indad mod varmelegemerne, og dermed bliver bollen ristet på skærefladen, og samtidig lunet på ydersiden. Det betyder, at du får en bolle, som er lækker blød på ydersiden og sprød og ristet på skærefladen. Når bollen ristes, karamelliserer sukkeret i burgerbollen. Den helt store fordel ved karamellisering er, at det forhindrer dressing og væske fra de andre fødevarer, som du putter i burgeren, i at trænge ned i bollen og gøre bollen fugtig.
Rototoasteren rister en bolle på ca. 30 sekunder. Så snart en bolle er forsvundet ned i maskinen, kan du putte en ny i. To kraftige varmelegemer sikrer, at burgerbollerne bliver gennemvarme på meget kort tid, også selvom du kører rigtig mange burgerboller igennem maskinen.
Rototoasteren er en lodret toaster, og netop derfor tager den ikke meget plads på køkkenbordet. Du kan bruge maskinen til hvide, bløde burgerboller med sukkerindhold, og maskinen kan indstilles til forskellige bolletykkelser. Afstanden mellem transportbånd og varmeflade justerer du ved hjælp af de to drejehåndtag på forsiden af maskinen. Maskinen har fast båndhastighed og det er afstanden mellem bånd og varmeflade samt den indstillede temperatur som afgør, hvor varme og hvor mørk karamelliseringen på burgerbollerne bliver. Temperaturen indstiller du nemt på drejeknappen på fronten af rototoasteren, så du opnår den helt rigtige ristning og farve. På fronten finder du også en tænd/sluk knap, som lyser blåt, når maskinen er tændt.
Brøddeleren i midten, hvor varmelegemerne sidder, er dækket af et ark teflonfolie, som sikrer at bollen glider nemt igennem maskinen. Teflonfolien har også den funktion, at maskinen bliver en hel del nemmere at rengøre.