Udsving i olietemperaturen er helt normalt

juli 17, 2017

Både ved opstart og under drift er det helt normalt at oliens temperatur kan overstige den indstillede temperatur. Det sker af flere forskellige grunde. Eftervarme i varmelegemerne er en af grundene. Når temperaturføleren registrere den rette temperatur, slår varmelegemerne fra. Men der vil altid være eftervarme, som får olien til at stige en smule over den ønskede temperatur. Det er normalt, og ikke noget der skader hverken maskine eller olie.

Udsvingene i temperaturen skyldes også mængden af olie i karret. Jo mindre olie der er i karret, des mindre olie er der til at absorbere eftervarmen, og en mindre mængde olie vil også falde hurtigere i temperatur, når der kommer madvarer ned i den varme olie.

Typen af madvarer du friterer påvirker også temperaturen på olien, og dermed også udsvingene. Hvis du friterer store portioner fiskefileter påvirker det temperaturen mere, end hvis det er små portioner pommes frites, du sænker ned i olien.

Det er derfor helt normalt, at du oplever udsving i temperaturen. Grafen viser olietemperaturen under drift, hvor der er udsving.