Dampkoger
Inden for kogeudstyrs-kategorien har vi også en anden variant, en dampkoger. Den er bedst egnet til pølser, som den varmer ved hjælp af damp, i stedet for at de fx ligger direkte i vand. Dampkogeren består af et vandkar med hulrist og oven på dette er monteret en beholder i plast, der er godkendt til brug i fødevareindustrien. Du fylder karret med vand og når det varmes op, afgiver det damp, som damper pølserne varme på en skånsom måde. Pølserne bliver varme uden at de koges. Dampkogeren tændes på afbryderen på fronten af apparatet, og temperaturen indstilles nemt hjælp af termostaten. Termostaten sørger for at varmelegemet i dampkogeren slår til og fra for at holde den indstillede temperatur.
Rengøring af plastbeholder, skydelåg og hulrist kan klares i opvaskemaskine, og yderkarret tømmer du nemt for vand ved brug af aftapningshanen på fronten af karret. Dampkogeren fås som bordmodel, og er nem at finde plads til i dit køkken.
Den gennemsigtige plastbeholder sikrer rigtig god præsentation af pølserne, og det kan give et mersalg i din pølsevogn, grillbar etc. Den gennemsigtige beholder betyder også, at det er nemmere for dig, at holde øje med produkterne under tilberedningen og varmholdningen, både i forhold til mængde og ikke mindst udseende. Dampkogeren kan blive et uundværligt apparat i din pølsevogn, din grillbar eller dit cafeteria.
Det er ofte et spørgsmål om vaner og indretning, som afgør om det bedste valg er en dampkoger eller noget andet kogeudstyr. Det er ikke muligt, at bygge dampkogerne ned i bordpladen, og det kan være en ulempe for nogle butiksejere. Men det er ikke noget problem, for vi har heldigvis en hel del andet kogeudstyr, som giver mulighed for nedbygning i bordpladen.
Dampkogeren er et godt supplement til pølseristeren, så du kan servere flere typer pølser, og dermed tilfredsstille kundernes forskellige ønsker og smagspræferencer.